Over Fren

Hoi! Ik ben Frances, ook wel Fren genoemd door iedereen.

Mijn passie voor koken is begonnen in de keuken van mijn moeder. Gezegend met ouders van Indonesische oorsprong, leerde ik al snel met allerlei kruiden werken. Al op jonge leeftijd vond ik het leuk om mijn moeder te helpen met snijden en simpele gerechten maken.

Food loving, soul searching

In mijn twintiger jaren begon ik mijn kookkunsten te verfijnen, met gerechten uit de Indonesische keuken. Veelal recepten van mijn oma’s, opa en mijn moeder. Maar ook ander soort gerechten trokken mij aan. Ik begon te koken uit allerlei kookboeken, te experimenteren met ingrediënten en mijn eigen recepten te ontwikkelen. In mijn dertiger jaren kreeg ik ook gevoel voor bakken: taarten, cakes en koekjes. Maar ja, ik was óók bezig met andere dingen, zoals verre reizen en slechte relaties.

En toen sloeg het dertigers dilemma toe. Geen zin meer in mijn werk als projectmanager. Een eigen IT bedrijf gestart met iemand anders. En dan toch weer iets anders.

Wat zal ik vandaag koken?

Nooit had ik eraan gedacht om iets met eten te doen. Ik kan urenlang over eten praten, als ik wakker word denk ik meteen: wat zal ik vandaag koken? En daarna denk ik pas: koffie!
Van al mijn gerechten maak ik foto’s en plaats deze op Facebook. Ja, ik weet het, ik ben zo’n vreselijke foodie die denkt dat iedereen dat interessant en leuk vindt om te zien. Ik maak al mijn foto’s zelf en heb nu ook het geluk dat ik ze op mijn eigen website kan plaatsen.

Inspiratie & energie

Ik word blij van het kneden van deeg, een mooie avocado, de geur van verse kruiden, nieuwe kookboeken, de eerste keer naar dat nieuwe restaurant… Wat mijn man Jan heeft met auto’s heb ik met keukenapparatuur: ik wil de mooiste hebben met de zwaarste motor.

Ik kook zoals ik zelf graag eet

Jan is de grootste fan van mijn kooksels. Mijn familie en vriendinnen komen maar al te graag eten. En nu kook ik ook voor klanten. Wellicht ook voor jou?

De gerechten die ik maak en thuisbezorgd worden

  • Simpele, maar voedzame gerechten.
  • Gerechten die bewerkelijk zijn of lekker lang moeten sudderen.
  • Veel groenten, weinig vet, zo min mogelijk geraffineerde suiker en zoutarm.
  • Het liefst biologisch, met streek- en seizoensproducten. Beter voor de natuur, de dieren en voor jezelf. Bovendien smaakt puur natuur veel lekkerder.
  • Daarnaast eet ik graag vegetarisch. Omdat een stukje vlees niet persé meer hoeft elke dag.

Ik kook zoals ik zelf graag eet. Dat is Puur Fren.

Lees hier verder als je wilt dat ik bij jou in Leiden mijn maaltijden kom thuisbezorgen

IMG_8178